Intake Formulier:
DOWNLOAD HIER

Vul het formulier in
en stuur hem naar:
The Ibrow Factory
Stikke Hezelstraat 28
6511 JX Nijmegen

of mail hem naar:
info@theibrowfactory.nl

WAAROM PERMANENTE MAKE-UP?

Er wordt vaak gedacht dat permanente make -up hetzelfde is, als een tattoeage.
Een tatoeage wordt dieper in de huid geplaatst dan permanente make-up.
Omdat we in een huidlaag werken die hoger ligt dan met een tattoeage, vervaagt de permanente make-up na verloop van tijd.
Naarmate we ouder worden, veranderd ook onze huid en onze expressie. Doordat de pmu vervaagt, kunnen we iedere keer bij de wenkbrauwen en eyeliner de juiste vorm bepalen waardoor er weer een frisse, heldere look ontstaat.

WAAROM PERMANENTE MAKE-UP?

Permanente make-up is een prettige oplossing voor mensen die geen handigheid hebben in het aanbrengen van make-up of geen zin hebben om de make-up elke dag aan te moeten brengen, maar ook voor mensen met een make-up allergie. Bovendien kan permanente make-up veel tijd en ergernissen besparen. Ben je klaar met vervaagde wenkbrauwen of eyeliner aan het einde van de dag, Met permanente make-up is dat verleden tijd. Er wordt altijd gekeken naar jouw gezichtsvorm en we bespreken wat je wensen zijn en wat bij jou past. Zo kunnen we jouw gezicht sprekender maken.

We hebben gekozen om te werken met de apparatuur en pigmenten van Swiss Color. Swiss Color is een Zwitsers merk welke gespecialiseerd is in het ontwikkelen van producten en pigmenten voor micro-pigmentatie. Swiss Color is inmiddels erg bekend, omdat het bedrijf staat voor veiligheid en een zeer hoge kwaliteit.

INTAKE

Een pmu behandeling start altijd met een intake gesprek. U heeft daarna een week bedenk tijd. U kunt de intake ook online invullen en naar ons toe sturen. We kunnen dan vast een behandeling inplannen. 

De kosten van een intake gesprek zijn €30,- en deze wordt verrekend als u de permanente make-up bij The I-Brow Factory laat zetten.

VERSCHILLENDE TECHNIEKEN WENKBRAUWEN

POWDERBROWS:  Met deze techniek wordt er een schaduweffect gecreëerd waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen met poeder hebt aangezet. U kunt kiezen voor een natuurlijk/zacht effect of juist een wat meer aanwezige wenkbrauw. De aanzet kunnen we ook zachter maken waardoor er een ombre effect ontstaat.  Deze techniek is geschikt voor elk huidtype.

HAIRSTROKES: Met een flinterdun naaldje worden er fijne lijntjes in de huid gepigmenteerd wat in heling op flinterdunne haartjes lijkt. Haartje voor haartje wordt uw eigen wenkbrauw in- en aangevuld. Deze techniek geeft een heel natuurlijk resultaat.

Heeft u kale plekjes tussen de wenkbrauwen, dan is deze techniek erg geschikt. Deze techniek is het meeste geschikt voor jonge en droge huiden.

HAIRSTROKES IN COMBI MET POWDER: De naam zegt het eigelijk al, tijdens deze behandeling combineren we beide technieken voor een 3D effect waardoor de wenkbrauw voller lijkt doormiddel van hairstrokes en een zachte poeder.

Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk welke techniek het meest geschikt is voor u.

VERSCHILLENDE TECHNIEKEN EYELINER

INFRALASH: Met deze techniek maken we de wimper rand optisch voller. We pigmenteren tussen de wimpers waardoor deze optisch voller lijken. Er is bij een infralash geen lijntje op het ooglid zichtbaar.

EYELINER: Tijdens deze behandeling zetten we een lijntje op het ooglid boven de wimper rand. Een pmu eyeliner is minder intens dan een eyeliner gezet door make-up. Dit komt omdat er in de huid wordt gepigmenteerd en het er niet op ligt. Daardoor is het resultaat wat zachter en doffer. Er kan een hele kleine wing gezet worden. Dit is af te raden bij een oudere huid.

TOUCH UP BEHANDELING

Aangeraden wordt om iedere 1,5 tot 2 jaar de permanente make-up bij te laten werken. Er blijft altijd wat pigment achter in de huid, na deze periode wordt het steeds lichter.

De touch-up prijzen gelden enkel voor klanten van The i brow factory. Touch-up behandelingen dienen plaats te vinden binnen 1,5 jaar na de vorige behandelingen.

SWISS COLOR X-REMOVE

Met deze behandeling kunnen we uw oude permanente make-up definitief verwijderen of aanpassen. Het verwijderen van permanente make up doormiddel van de Swiss Color X Remove methode werkt op basis van melkzuur aan de bovenkant van de huid. Voor meer informatie kunt uw met ons contact opnemen of binnen lopen.

WAAROM SWISS COLOR?

Het is erg belangrijk bij het zetten van permanent make-up om voor de juiste pigmenten te kiezen. Wanneer er geen goede pigmenten worden gebruikt, kunnen er verschillende nadelen/risico’s naar voren komen. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel merken waarvan de pigmenten ijzeroxides bevatten. IJzeroxides in de pigmenten kunnen er voor zorgen dat de PMU rood verkleurt door oxidatie. 

De pigmenten van Swiss Color zijn vrij van ijzeroxides en zware metalen. Dit houdt in dat deze pigmenten veel mooier van kleur blijven, langer blijven zitten en minder wondjes veroorzaken. Naast de ijzeroxides wat Swiss Color niet in haar pigmenten heeft, zijn zink en kobalt ook niet aan de pigmenten toegevoegd. Zink en kobalt zijn afsluitende en giftige stoffen. Omdat we werken met natuurlijke pigmenten denken we mee met de natuur en mens en dat betekent dat de pigmenten dier proefrij zijn en ook geschikt voor veganisten. De pigmenten en apparatuur van Swiss Color zijn vrij van conserveermiddelen en allergieverwekkers. Voorzien van hoge pigment concentratie en getest door verschillende geaccrediteerde laboratoria.

VOORBEREIDING EN NAZORG

Zorg dat u voor de afspraak voldoende bent uitgerust en genoeg hebt gegeten en gedronken.
Voordat we beginnen met de permanente make-up behandeling bespreken we of er nog vragen en/of opmerkingen zijn en nemen we de intake nog even kort door.

Daarna worden de wenkbrauwen eerst opgemeten en voorgetekend. Zodat u een goede indicatie krijgt, hoe het uiteindelijke resultaat gaat zijn. We kijken hierbij altijd naar wat het beste bij u past en houden rekening met uw wensen.

Om de concentratie van onze specialistes te waarborgen, verzoeken wij je je telefoon op stille modus in de tas te houden.

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als u de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is.

NAZORG INSTRUCTIES

Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de behandelde huid genezen is. 

• Eventuele zwelling en roodheid in de eerste week is normaal.
• Houd de wenkbrauwen 10 dagen droog. Vermijd zon, zonnebank en overmatig zweten.
• In de eerste week ontstaan er korstjes. Deze kunnen gaan ‘breken’ of er kunnen scheurtjes in  ontstaan. Dit is normaal. Trek deze er niet af maar laat ze er vanzelf afvallen.
• Onder de korstjes kan de huid er rood uitzien. De kleur kan hierdoor aanvankelijk wat warmer van kleur ogen. In heling wordt de kleur koeler.
• Als de korstjes verdwijnen, kan het lijken alsof het pigment gedeeltelijk verdwenen is. Dit is niet het geval. Het pigment komt binnen 6 – 8 weken terug en wordt geleidelijk weer intenser van kleur.
• Je mag de huid 10 dagen na de behandeling weer (voorzichtig en zachtjes) bijtekenen indien nodig.
• In de zomer of tijdens vakantie: als de korstjes verdwenen zijn, bescherm de behandelde huid tot aan de nabehandeling met een UV filter. 

Zorg dat je tijdens het genezingsproces: 

   • De behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de
    huid verzorgt); 
   • Niet krabt aan de behandelde huid; 
   • Geen make-up aanbrengen op de pmu;
   • De PMU niet bedekt met strakke of bevuilde kleding; 
   • De behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband; 
   • (Bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt; 
   • De behandelde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank.

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand. NA 10 DAGEN
Let op: neem contact op met de specialist bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

The I brow factory is goedgekeurd door de GGD voor permanente make-up behandelingen, op https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio kunt u ons vinden.

CONTACTGEGEVENS

Stikke Hezelstraat 28
6511 JX Nijmegen
T. 024-6757451
M. info@theibrowfactory.nl

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 09:30 – 17:30
Donderdag: 09:30 – 21:00
Vrijdag: 09:30 – 17:30
Zaterdag: 09:30 – 15:00
Zondag: Gesloten

0